Cercetatorii de la HRL Laboratories au descoperit ca atunci cand folosesti curentul stimulator transcranial direct pentru a trimite activitatea cerebrala a pilotilor experimentati de avioane comerciale si militare catre piloti aflati la inceput acestia pot sa invete sa pilotezze intr-un simulator de zbor realist.

"Subiectilor carora li s-a trimis un stimulator al creierului printr-o casca cu electrozi li s-au imbunatatit abilitatile de a pilota" au descoperit pilotii.

"Pe cat descoperim mai multe despre optimizarea, personalizarea si adaptarea protocoalelor de stimulare a creierului este foarte probabil ca aceste tehnologii sa devina o rutina in mediile de antrenament si clase" spune Dr Matthew Phillips. "Este posibil ca stimularea creierului sa fie implementata in clase precum examenul auto, cel pentru facultate sau pentru invatarea limbilor straine".

HRL apartine de catre The Boeing Company si General Motors si lucreaza la senzori si materiale. Tehnologia este momentan departe de a deveni comerciala insa este doar inceputul.