În această începere au loc teste pentru sunetele diferitelor gadgeturi produse de Microsoft: de la căști la modul în care un mouse face click atunci când este apăsat.

Dar, pentru că este un loc unde nu există aproape niciun zgomot, cei mai mulți oameni rezistă cu greu aici. De altfel, nimeni nu a putut să stea mai mult de 45 de minute în „camera tăcerii”.

Este o încăpere mică, perfect antifonată, înconjurată la exterior de 6 straturi de beton care opresc vibrațiile. În interior, pereții, podeaua și tavanul sunt acoperite cu o spumă din fibră de sticlă specială, care oprește chiar și cel mai mic ecou.

De ce este atât de greu de rezistat aici? Jurnaliștii care au vizitat încăperea spun că au fost deranjați de zgomotul propriei respirații, de sunetul produs de stomacul lor, iar unii chiar auzeau un țiuit în urechi din cauza liniștii desăvârșite.

Hundraj Gopal, inginerul care a conceput această cameră, spune că mulți oameni au ieșit după doar un minut. „Oamenii nu rezistă, privarea senzorială le tulbură mintea”, explică el.

Există și un record, înregistrat în Guinness Book, al celui mai îndelungat timp petrecut de cineva în camera tăcerii: doar 45 de minute.

Construirea încăperii a costat 1,5 milioane de dolari. Ea poate bloca un sunet exterior de până la 120 decibeli, adică unul similar celui produs de decolarea unui avion de pasageri.
 


Urmărește știrile zilei, pe ProTv Plus: