Vremea e frumoasa si e pacat sa stai in casa. Mai bine iti faci planuri de calatorie sau de concediu. Si pentru ca suntem in 2012, o buna parte din bagaj va fi ocupata cu gadgeturi. Ca sa nu cari dupa tine si laptop, si GPS, si mp3 player sau diverse dispozitive pentru jocuri, iti poti lua o tableta.

Atat tinerii preocupati mai mult de partea de entertainment, cat si oamenii de afaceri care nu se pot dezlipi de documentele importante si de mail, isi pot rezolva toate problemele cu un astfel de gadget. Pentru concedii, poti alege tabletele de cel mult 7,7 inch, care nu ocupa mult spatiu in rucsacul pentru aventuri sau in servieta de la birou.

Una dintre tabletele potrivite pentru vacanta este Samsung Galaxy Tab 2 de 7". Sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich este doar unul dintre plusuri. Camera din spate are 3 megapixeli, iar cea frontala 0,3 megapixeli, suficienta pentru cei care adora conversatiile ”fata in fata”. Memoria RAM de 1 GB isi face treaba, iar in memoria interna de 16 GB filmele, muzica, pozele si jocurile tale se simt ca la ele acasa. Spatiul poate fi  dar poate fi exstins cu un card microSD de pana la 32 GB. Tableta are un procesor dual core la 1 GHz.

O alta propunere pentru vacanta este HTC Flyer 7”. Camera principala, de 5 MP, stocheaza amintirile foto la calitate buna, iar cea frontala, de 0,3 megapixeli, te ajuta sa pastrezi legatura cu familia si prietenii aflati acasa. Procesorul este single core de frecventa 1.5 GHz. Ca si Galaxy Tab 2, HTC Flyer 7" are tot o memorie RAM de 1 GB. Tableta are un design elegant, facut pentru cei cu gust.

Cei de la Toshiba au lansat Thrive 7 mai mult pentru oamenii de afaceri, deoarece are un program special dedicat acestora. Cei care au pus mana pe gadget stiu insa ca acest lucru nu trebuie interpretat chiar asa. Tableta este rezistenta si poate inregistra vacantele tale la o calitate HD, cu ajutorul camerei de pe spate de 5 megapixeli. Procesorul este un  Cortex-A9 dual-core la 1GHz, iar memoria interna de 32 GB ar trebui sa ii ajunga unui pasionat de jocuri, filme, muzica. Ea poate fi extinsa cu un card microSD de pana la 32 GB.

La final, recapitulam si comparam specificatiile:

Caracteristici

Samsung Galaxy Tab 2

HTC Flayer 7

Toshiba Thrive 7

Diagonala ecran

7 inch

7 inch

7 inch

Bluetooth

3.0

3.0 + A2DP

2.1 + A2DP

Wi-Fi

802.11 b/g/n

802.11 b/g/n

802.11 b/g/n

3G

Nu

Da

Nu

Camera foto (spate)

3 megapixeli

5 megapixeli + autofocus

5 megapixeli + filmare HD 720p

Camera frontala

0.3 megapixeli

1.3 megapixeli

2 megapixeli

GPS

S-GPS

Da

A-GPS cu suport

Browser

Adobe Flash

Adobe Flash cu HTML 5

Adobe Flash cu HTML 5

Pret (mediu)

1100 lei

1800 lei

2000 lei