Apple va lansa o noua generatie de iPad-uri la jumatatea lunii octombrie, in demersul de innoire a liniei deproduse oferite clientilor sai, dupa ce la inceputul lui septembrie compania americana a scos pe piata doua noi modele de iPhone, relateaza Bloomberg.

Prin lansarea unei noi generatii de tablete, Apple incearca sa creasca vanzarile de iPad-uri, care au inregistrat un declin in ultimele doua trimestre consecutive. Tablete sunt pe locul doi in topul vanzarilor produselor companiei americane, dupa iPhone-uri, anunta Mediafax.

Apple nu a mai scos pe piata un model nou de tableta din luna octombrie a anului trecut, iar consumatorii s-au orientat spre smartphone-uri cu ecrane mai mari.

De asemenea, furnizorii Apple pregatesc si lansarea unui iPad cu un ecran de 12,9 inci, a carui productie va incepe in prima parte a anului viitor.

Incepand cu aceasta saptamana, iPhone 6 si iPhone 6 Plus, care au fost lansate la inceputul lunii septembrie, vor fi disponibile in magazinele din Statele Unite. Apple a scos pe piata, de asemenea, un smartwatch si un nou sistem de plata in magazine direct de pe telefon.