Conform unor informatii obtinute de cei de la 9to5Mac, Apple pregateste o versiune noua pentru iPad Pro. Mai exact, este vorba de un iPad care va avea un ecran de 10,5 inch, scrie Mashable.

Documentele obtinute de jurnalisti sunt de fapt liste cu huse de protectie, comendate pentru un iPad de aceasta dimensiune. Produsele sunt realizate de compania Urban Armor Gear si vor fi furnizate pentru Apple in luna iunie.

Aceste informatii sugereaza ca Apple nu va lansa gadgetul in toamna, asa cum se asteptau specialistii, ci mult mai repede. Tableta de 10,5 inch o va inlocui pe cea de acum, care are un ecran de 9.7 inch.

Chiar daca ecranul va fi mai mare decat cel actual, asta nu inseamna ca noua tableta va fi si ea mai mare. Modelul va avea margini mult mai inguste, mai ales in partea de sus si de jos, astfel incat dimensiunea totala a tabletei va fi similara celei din prezent.

Deocamdata nu se stie daca Apple pregateste o noua versiune si pentru tableta mai mare, de 12,9 inch, care a fost lansata in 2015.

Este posibil ca iPad Prod de 10,5 inch sa fie prezentat in cadrul conferintei anuale WWDC, care va incepe anul acesta pe 5 iunie. Aici, Apple va anunta probabil noile versiuni ale platformelor sale software (iOS, macOS, tvOS si watchOS).