Apple a lansat recent cel mai ieftin iPhone 5c. Telefonul va avea 8 GB si va costa cu aproape 50 de euro mai putin decat iPhone 5c de 16 GB. Dar compania din Cupertino a anuntat si faptul ca nu va mai produce iPad 2. Tableta a fost lansata in 2011 era inca unul din motoarele vanzarilor Apple.

Vechiul iPad 2 va avea insa un inlocuitor. Apple va inlocui tableta cu iPad 4 cu display Retina. Si aceasta fusese scoasa din productie, in urma lansarii iPad Air. iPad 4 Retina are specificatii tehnice mai bune decat vechiul iPad 2, dar va fi vandut la acelasi pret, 399 de euro.

In acest moment, linia de tablete a Apple contine iPad mini, cu preturi care incep de la 299 de euro, iPad mini cu display Retina, de la 399 de euro, iPad cu display Retina, tot la 399 de euro, iPad Air, la 499 de euro si iPad 4 Cellular la 529 de euro.

Asta inseamna ca toate tabletele Apple vor folosi acelasi conector Lightning. Cu exceptia modelului iPad mini, toate au ecran Retina. Cel mai probabil, Apple va renunta in curand atat la iPad mini cat si la iPhone 4S, singurul dispozitiv Apple aflat in productie, care nu foloseste conectorul Lightning.

De cealalta parte a lumii, din China, vin si cateva zvonuri referitoare la viitorul iPhone 6. Cei de la China Times spun ca primele telefoane iPhone 6 ar putea intra in productie cel mai devreme in aprilie, urmand ca productia de masa sa inceapa din iulie, cu doar 1-2 luni inainte de lansarea care ar putea avea loc in septembrie sau octombrie.