Victorie pentru Apple in procesul cu Samsung. O instanta din Germania a hotarat retragerea tuturor tabletelor Galaxy Tab 10.1 din magazine, dupa ce Apple a adus acuzatii cum ca tableta celor de la Samsung ar copia elemente de design si interfata de la iPhone si iPad.

Avocatii Samsung sustin ca acuzatiile lansate de Apple nu s-ar baza pe dovezi concrete. Cu toate acestea, judecatorii Curtii Regionale din Dusseldorf, Germania, au emis un ordin care interzice promovarea si comercializarea tabletei in Europa. Exceptie fac Tarile de Jos unde deja exista un proces distinct.

Decizia judecatorilor vine la numai o saptamana dupa ce compania Samsung a fost nevoita sa amane lansarea tabletei in Australia, din cauza unui proces similar.

Cei de la Samsung spun ca eventualele asemanari nu pot fi considerate o copie. Ei se folosesc de faptul ca formatul clam shell, gandit de Motorola pentru telefoane, a fost apoi aplicat intr-un fel sau altul si de alti producatori.

"Nu e nici o indoiala ca decizia instantei va avea un efect negativ asupra Samsung. Compania se lupta cu Apple pe mai multe fronturi, ce ar putea duce la o scadere temporara a vanzarilor si la cresterea costurilor legate de litigii", a declarat Lee Seung-woo, analist la firma de investiţii Shinyoung Securities.

Samsung Mobile, care cuprinte telefoanele si tabletele, a produs 30% din veniturile Samsung din trimestrul al doilea al anului.

Samsung poate ataca decizia judecatorilor germani. Deja compania a anuntat ca va face recurs. Acesta va fi judecat insa abia dupa patru saptamani, timp in care hotararea ramane in vigoare.

Sursa: Reuters