Englezii sunt revoltati. Au descoperit ca cei doi giganti din IT, Apple si Google umfla artificial preturile pentru spatiul de stocare al tabletelor. O investigatie a presei britanice releva faptul ca producatorii pot cumpara memorie Flash la un pret mediu de 7,15 euro pentru 16 GB.

In schimb, utilizatorii care doresc sa cumpere un iPad cu 32 GB sunt nevoiti sa plateasca si cu 100 de euro mai mult pentru versiunea superioara, fata de pretul unei tablete cu 16 GB. Google practica un pret ceva mai moderat si cere “doar” 84 de euro in plus. In acelasi timp, Amazon le cere clientilor sai doar 48 de euro in plus pentru un Kindle Fire cu mai mult spatiu de stocare.

Mai mult, aproape de fiecare data, spatiul de 16 GB sau 32 GB cu care toti producatorii isi fac reclama, se traduce in doar 10-12 GB, respectiv 25-27 GB liberi pentru fisierele utilizatorilor. In cazul tabletei Microsoft Surface, lucrurile stau si mai rau, din moment ca aproape jumatate din cei 32 GB sunt rezervati pentru Windows 8 si aplicatiile Office. De obicei, lipsa spatiului se poate rezolva usor, cu un card SD, dar nu toate tabletele vin cu un slot pentru card SD sau microSD. Google si Apple nu au comentat acuzatiile aduse de presa britanica. In schimb, Samsung a declarat ca politica lor este sa ofere cel mai rezonabil pret pentru clientii lor.

Sursa: Which? Magazine