ASUS FonePad, tableta de 7 inch care poate juca si rolul de smartphone, va putea fi precomandata in Marea Britanie incepand de vineri, 12 aprilie, de la mai multe magazine, urmand ca livrarile sa se faca de pe data de 26 aprilie.

Fonepad are un ecran de 7 inch la rezolutia 800x1280p, in spatele caruia se regaseste un procesor Atom Z2420 la 1,2 GHz, 1 GB de RAM, o camera principala de 3MP si o alta secundara de 1,2 MP, plus 8 sau 16 GB de memorie interna.

Ca sistem de operare, gadgetul de la ASUS foloseste Android 4.1 Jelly Bean, iar bateria este de 4.270 mAh, suficienta cat sa-ti permita vizionarea timp de 10 ore a unor filme/videoclipuri HD.

ASUS FonePad are tot ce ii trebuie pentru a face apeluri telefonice, are inclusiv un microfon pentru estomparea zgomotului de fond, asta daca nu ti se pare ca arati dubios tinand o tableta la ureche. Ideea producatorului este de a-i convinge pe clienti sa foloseasca un astfel de gadget atat pe post de tableta, cat si pe post de telefon pentru a economisi bani.

Aceasta tableta vine la un pret mic, de 210 euro, pe o piata pe care concureaza cu iPad mini, Google Nexus 7 si Samsung Galaxy Note 8.0

Pana in acest moment nu s-a anuntat nimic oficial privind lansarea din Romania.