Satya Nadella, CEO Microsoft, sustine ca tableta Surface, conceputa de Microsoft cu trei ani in urma ca alternativa la laptop, este sursa de inspiratie pentru un produs lansat recent de Apple: tableta iPad Pro. 

Aceasta seamana foarte mult cu Surface, sustine Nadella. In plus, conducerea Apple promoveaza noile tablete tot ca alternativa la laptop, concept lansat acum 3 ani de Microsoft, prin tableta Surface (foto jos), potrivit Business Insider.

Ambele gadgeturi sunt promovate ca solutii 2 in 1: tableta, dar si laptop, existand posibilitatea atasarii unei tastaturi. Ideea, sustinuta acum 3 ani de Microsoft, a fost atunci ironizata de Tim Cook, CEO Apple.

El a declarat ca se poate inventa un produs care sa combine caracteristicile unui frigider cu cele ale unui toaster, dar asta nu inseamna ca acel produs va fi automat pe placul utilizatorilor. Cook a dat astfel de inteles ca nu i se pare o idee buna conceperea unei tablete care sa fie folosita si pe post de laptop.

Se pare ca intre timp si-a schimbat parerea, pentru ca noil tablete iPad Pro urmeaza exact acest concept (foto jos).

In curand, Microsoft va lansa noua tableta Surface Studio, un produs care este deja foarte mediatizat, fiind conceput ca hibrid intre tableta si PC.