Compania finlandeza Jolla a facut marele anunt - este vorba de o tableta, insa initiativa lor este fara precedent. Produsul nu este gata, el urmand sa fie "transformat in realitate de catre oameni", dupa cum au anuntat cei de la Jolla. Cu alte cuvinte, produsul va fi comercializat daca fanii vor cumpara tableta!

Obiectivul era strangerea a 380.000 de dolari iar aceasta suma a fost atinsa in doar 3 ore! Tableta Jolla costa 200 de dolari si oferea un discount de 10$ pentru primii 1000 de oameni. Este o tableta similara cu Nokia N1, lansata marti. Are un display de 7.85 inch cu o rezolutie 2048 x 1536px si un procesor quad-core Intel.

Tableta functioneaza cu ultima versiune a sistemului de operare al companiei, Jolla OS 2.0, putand rula aplicatii Android. Spre deosebire de Nokia N1, ofera slot microSD pentru marirea spatiului de stocare.

Compania va incepe livrarea din luna mai a anului viitor. Cei de la Jolla promit ca vor asculta ceea ce cer utilizatorii de la tableta si o vor modifica in functie de fiecare, cei care au cumparat-o putand intra pe https://together.jolla.com/questions/ pentru a sugera noi functii. Jolla va prioritiza cererile in functie de voturi.