Pentru a incepe cu finalul: Pretul.

1. Motorola Xoom a fost extrem de laudat de geeksi (Android love!), insa cu un pret de lista de 800 de dolari si cu o reputatie inca neformata in ochii consumatorului de rand, pare un risc serios. Daca 800 USD va fi pretul magic pentru americani, cine stie cu cat peste 3000 RON va costa la sosirea in Romania?
2. HTC Flyer arata prea mult ca Samsung Galaxy Tab la cei 7 inci, iar tariful de 700 de dolari nu il ajuta in lupta cu un iPad de 10 inci promovat intens prin viu grai.
3. Blackberry Playbook se va apropia de costul iPad, dar diferenta de abordare e masiva in favoarea bijuteriei Apple. In sensul ca avantajul oferit de AppStore e considerabil, orientarea catre clienti care pot sau nu sa fie priceputi la tehnologie. Sistemul de operare RIM e apreciat de latura business a clientelei, insa va face tranzitia la iPad-isti?
4. HP TouchPad, la 700 de dolari, tot este foarte departe de capacitatile certe ale iPad-ului.

Din start pentru iPad a existat un avantaj clar, acela de a impune ritmul celorlalti atentatori la suprematia sa. Asadar, 500 de dolari pentru modelul de 16GB, suficient pentru majoritatea utilizatorilor. In acest context, va fi greu pentru ceilalti sa gaseasca rapid raspuns la intrebarea "De ce sa te aleg pe tine ?"

 

Sursa: techrepublic.com