Compania ABC Data, distribuitor oficial in Romania al mai multor branduri de IT si electronice, recomandă cateva produse pe care ar fi bine sa le luam cu noi atunci cand plecam in vacanta.

RECO Smart Car and Portable Cam este o camera video portabila excelenta pentru masina. Imaginile inregistrate sunt foarte clare, datorita senzorului si lentilelor marca Sony, iar prin aplicatia Asus Reco, prin care utilizatorul poate vedea, descarca si distribui in timp real imaginile. Filmele pot fi realizate la rezolutii HD 720p sau full HD 1080p, cu 30 de cadre pe secunda. Un alt avantaj al camerei este ca, daca a descarcat aplicatia, utilizatorul are acces gratuit la un spatiu de stocare de 500GB în cloud, unde poate pastra peste 7.500 de filmulețe. 

Tableta Asus ZenPad C 7 merita si ea un loc in bagaj, pe bord sau in rucsacul de drumetii. Tableta este dotata cu o solutie de protectie impotriva amprentelor, are un ecran de 7 inci cu rezolutie HD si iluminare LED, iar procesorul este un Intel Atom cu patru nuclee, care foloseste arhitectura celor de PC. Spatiul de stocare este de 8 sau 16GB, in functie de model.

Cititorul de carduri MobileLite Wireless G3 sau MobileLite Wireless Pro de la Kingston este numai bun pentru a avea acces oriunde si oricand la continutul de pe carduri SD sau stickuri USB. Cu ajutorul lui pot fi copiate foarte rapid poze sau filme din telefon sau camerele foto. In plus, poate fi folosit si pe post de baterie de rezerva pentru tablete si smartphone. Rezista pana la 11-12 ore de functionare continua si poate deveni inclusiv spatiu de stocare extern, cu o capacitate de pana la 64GB. 

Tot de la Kingston, expertii ABC Data recomanda cardul microSD Action Camera UHS-I U3 compatibil cu majoritatea camerelor video, inclusiv cu cele GoPro sau cu dronele.  Acest microSD este rezistent la apa, la socuri, temperaturi extreme si chiar la radiatii. In functie de model, capacitatea de stocare variaza intre 16GB si 64GB.

Specialistii incheie lista de recomandari pentru vacanta cu o camera video pentru autoturisme, care se remarca printr-un sistem inteligent de documentare a accidentelor. Tehnologia pe care o regasim in RECO Classic Car Cam permite ca, in caz de accident, sa salveze automat ultimele imagini inregistrate. Acestea vor avea un folder special si pot fi folosite ca dovezi pentru autoritati. Hardware-ul integrat in acest gadget permite capturarea de imagini si videoclipuri la rezolutii foarte bune si cu un unghi de vizualizare de pana la 140 de grade.