La doar o saptamana de la lansarea tabletei Surface de catre Microsoft, Google va prezenta ce mai probabil maine prima tableta Nexus. Lansarea va avea loc cu ocazia Google I/O, conferinta anuala dedicata dezvoltatorilor. Zvonurile, despre prima tableta Nexus ce va fi realizata de catre Google in colaborare cu producatorul taiwanez Asus, au aparut in urma cu cateva luni.

Tableta se va numi cel mai probabil Nexus 7 si va avea un display IPS de 7 inch cu o rezolutie de 1280 × 800 pixeli si un unghi de vizualizare de 178 de grade. Este de asteptat ca tableta sa aiba instalata o noua versiune Android: 4.1 Jelly Bean. Tableta va avea cel mai probabil o camera frontala cu rezolutia de 1,2 megapixeli, o baterie cu o autonomie de aproximativ 9 ore si conectivitate NFC.

Nexus 7 ar putea fi echipata cu un procesor cu patru nucleee NVIDIA Tegra 3 cu o frecventa de 1,3 GHz si o memorie RAM de 1 GB. Tabelta va fi disponibila in doua variante, cu spatiu de stocare de 8 GB si de 16 GB. Pretul versiunii cu spatiu de stocare de 8 GB va fi de 199 USD, iar cel pentru 16 GB de 249 USD, potrivit site-ului Gizmodo.