Mulți useri visează că vor putea încerca, nu neapărat cumpăra, un device pliabil în viitorul apropiat, însă cea mai mare problemă a acestei idei este compromisul pe care userii vor trebui să îl facă.

Un device pliabil nu va fi nici telefon, nici tabletă, și deși va veni cu lucruri noi și posibil spectaculoase, cel puțin pentru moment pare greu să ofere fiabilitatea unui telefon și performanța unei tablete.

Atunci când vorbim despre fiabilitate și user experience, Apple iese din mulțime și reușește să se evidențieze. Iar potrivit unui raport emis de către IHS Markit, Apple ia în calcul să lanseze pe piață un iPad pliabil 5G.

Apple nu are de gând însă să se lupte cu competiția de Android pentru poziția de pionier în această direcție. Presa din Statele Unite ale Americii notează că am putea vedea un iPhone 5G abia în 2020, iar o tabletă 5G mult mai încolo.

Așadar, planurile există, dar nimeni de la Apple nu se grăbește să vină cu ele pe piață. Cel mai probabil, Apple va testa această tehnologie prin competiția sa și va încerca la final să vină cu un produs care răspunde nevoilor utilizatorilor, fără compromisuri majore și impecabil din punct de vedere al design-ului, un punct forte al Apple, cel puțin până la plecarea lui Jony Ive din companie în această vară.