iPad Air este numele noii tablete de 9,7 inch lansate de Apple in cadrul evenimentului de marti seara din San Francisco. Noul gadget este mai subtire si mai usor decat variantele precedente, de unde si numele sau. 

Apple a lansat si iPad mini, acum cu Retina Display, noul Mac Pro, un calculator care aduce a nava spatiala si noile MacBook Pro de 13 si de 15 inch.

iPad Air cantareste doar 450 de grame, fata de 635g cat cantarea generatia precedenta. In plus, fanii se vor bucura sa afle ca acesta este mai subtire, avand doar 7,5 mm grosime. De asemenea, rama ecranului este cu 43% mai ingusta.

Trecand la specificatii mai de substanta, noul iPad Air are un ecran Retina de 9,7 inch, un procesor A7 si un cip de pentru miscare M7. Mai este echipat cu o camera iSight de 5 MP, care poate film la 1080p. Camera frontala are un senzor iluminat din spate, cu pixeli mai mari, pentru a oferi imagini de o calitate mai buna. Bateria tabletei iPad Air rezista pana la 10 ore de folosire.

Noul iPad Air va fi pe piata incepand din 1 noimebrie in mai multe tari, intre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, China si Japonia. Va veni pe variante de culori, argintiu si alb, sau gri spatial si negru.

Pretul pentru SUA va fi de 499 dolari.