Apple a prezentat, marti, iPad mini, o varianta mai mica a tabletei iPad. Multe dintre zvonurile legate de specificatiile produselor s-au adeverit. Pretul, insa, este ceva mai mare decat se credea. Cel mai ieftin iPad mini costa 329 dolari. Vorbim despre modelul de 16GB. 

Apple a introdus pe piata si a 4-a generatie a iPad standard, care incepe de la 499 de dolari, potrivit CNBC.

Dupa lansare, actiunile giganului au luat-o in jos pe bursa din SUA, semn ca noile produse nu i-au multumit pe investitori. Concret, actiunile au coborat cu pana la 2,86%, la un minim de 615,91 dolari, in urma prezentarii noilor produse, dar au revenit ulterior la un declin de "numai" 1,8%, potrivit Mediafax.

Jurnalistii de la The Verge prezinta iPad mini si celelalte produse lansate aseara:

Apple a prezentat, tot aseara, si o noua generatie de iPad-uri, a patra, la numai sase luni de la lansarea ultimului model. A fost ocazia perfecta pentru ca Apple sa se laude ca a depasit pragul de 100 de milioane de tablete vandute.

Tot marti seara, directortul general Apple, Tim Cook, a prezentat si alte dispozitive, incluzand versiuni imbunatatite ale MacBook Pro, iMac si Mac Mini

Cele doua tablete sunt lansate acum pentru a profita de vanzarile masive inregistrate in perioada sarbatorilor de iarna, scrie CNBC.

iPad generatia a patra, care a reprezentat in buna masura o surpriza, va avea un cip A6X si capacitati grafice de doua ori mai mari. Tableta va avea o baterie cu durata de viata similara cu versiunea anterioara, de 10 ore, conexiune WiFi de doua ori mai rapida decat iPad 3 si noul conector Lightning al Apple.

Atentia s-a concentrat, insa, pe iPad Mini. Acesta va avea o grosime de 7,2 milimetri si o greutate de 309 grame. Ecranul noii tablete, de 7,9 inci (20 cm) va avea insa aceeasi rezolutie ca iPad 2.

Mini va avea o autonomie de 10 ore, dar aceasta va fi cea mai mica baterie produsa vreodata, potrivit Apple.

Apple a prezentat si o noua generatie iMac, desktop-ul Apple, si MacBook, cel mai bine vandut laptop al sau.

Noul MacBook Pro va avea o grosime mai mica de un inch, cu o greutate de aproape 1,6 kilograme, fiind cu 20% mai usor ca actuala versiune.

Intre timp, ultimul iMac este cu 45% mai subtire si va include un ecran complet laminat.

Pe YODA.ro poti gasi cele mai noi si tari programe de downloadat. Pe YODA ai liber la download Winamp Media Player 5.63 Standard