Seria de tablete Lenovo Yoga a impresionat pe toata lumea cu capacitatea enorma a bateriei. Pentru Lenovo nu e insa de ajuns. Chinezii au prezentat la MWC 2014 tableta Lenovo Yoga 10 HD+. Pe hartie, toate specificatiile sunt mai mari, mai bune si mai frumoase.

Designul tabletei Yoga 10 HD+ s-a schimbat insesizabil. Nici nu avea de ce, din moment ce nu a trecut nici macar o jumatate de an de la lansarea generatiei precedente. Astfel ca si generatia 2014 are acelasi stand care a facut furori in octombrie.

In schimb, noua tableta are acum display de 10.1 inci, cu rezolutie full HD 1920x1080, chipset procesor Qualcomm Snapdragon cu procesor quad-core tactat la 1,6 GHz, 2 GB memorie RAM si un spatiu de stocare de 32 GB, care poate fi extins cu un card MicroSD.

Camera principala de pe tableta Lenovo Yoga 10 HD+ are 8 MP, in timp ce camera frontala vine cu un senzor de 1,6 MP. Impresionanta e insa capacitatea bateriei: 9.000 mAh, ceea ce ar permite 18 ore de functionare continua.

Lenovo Yoga 10 HD+ va veni cu Android 4.3, dar chinezii promit ca vor lansa un update OTA la Android 4.4 la scurt timp dupa ce tableta va fi pusa in vanzare.

Tableta va beneficia si de cateva accesorii optionale. Tastatura cu rol de cover o poate transforma intr-un gadget care sa inlocuiasca cu succes un laptop, daca tinem cont si de bateria enorma.

Lenovo Yoga 10 HD+ va fi disponibila incepand din aprilie si va costa 349 de dolari. Deocamdata nu se stie daca versiunea prezentata la MWC 2014 se va vinde in paralel cu actualul model sau nu.