LG a anuntat noua tableta LG G Pad 2. Specificatiile sunt destul de asemanatoare cu cele ale versiunii de 8 inci, care si-a facut debutul oficial la inceputul lunii, in editie limitata, in Coreea de Sud.

Noua tableta vine cu un display LCD de 10.1 inci, cu rezolutie full HD 1920x1080, dar si cu posibilitatea de a reduce lumina albastra, pentru a facilita cititul pe timp de noapte. O alta functie interesanta este Dual Windows, care le permite utilizatorilor sa ruleze simultan doua aplicatii.

La interior, LG G Pad 2 foloseste un procesor Qualcomm Snapdragon 800, tactat la 2,26 GHz si 2 GB RAM. Spatiul de stocare de 16 GB poate fi marit cu ajutorul un card microSD. Bateria de 7400 mAh ar trebui sa fie suficienta pentru utyilzare intensiva. Un neajuns pare sa fie insa camera principala de doar 5 MP, cuplata cu una frontala de 2 MP.  Nu sunt specificatii wow, dar nici dezamagitoare, cu conditia ca pretul sa fie unul corect.

Tableta, care ruleaza Android 5.1.1, modificat de LG, va fi prezentata de salonul IFA Berlin 2015, dupa care va fi pusa in vanzare pe “pietele-cheie” din SUA si Europa, fara ca LG sa dea mai multe detalii despre disponibilitate sau preturi, atat pentru versiunea cu LTE cat si pentru cea fara conexiune de date.