Tableta, care prin pliere poate deveni un dispozitiv portabil de dimensiunea unui smartphone nu este o noutate la nivel teoretic. Samsung, Apple si chiar Microsoft au mai fost asociate in trecut acestei idei.

Acum, insa, surse apropiate companiei sustin ca Microsoft chiar dezvolta in prezent un astfel de dispozitiv, in speranta de a fi prima pe piata care iese cu o tableta, care prin pliere, sa se transforme intr-un (fel de) smartphone.

Sub numele de cod Andromeda pare sa se ascunda o tableta cu Windows 10, compatibila cu arhitectura ARM, ceea ce inseamna ca, cel mai probabil, va rula un procesor Snapdragon de ultima generatie de la Qualcomm.

Conform surselor anonime, Andromeda va avea functii de telefon si va include un stylus. Nu se cunosc deocamdata informatii despre dotarile tehnice, semn ca dispozitivul celor de la Microsoft ar putea fi in faza incipienta de proiectare.

Se pare ca Microsoft nu vrea sa plaseze acest dispozitiv in concurenta directa cu produsele care folosesc Android si cele vândute de Apple. in schimb, Microsoft va crea o nisa noua.

O tableta pliabila se potriveste cu promisiunea pe care oficialii Microsoft au facut-o legat de ambitiile pe zona de mobile a companiei. Acestia au spus ca, daca Microsoft va reveni, o va face cu un dispozitiv mobil cu totul diferit.

Pe de alta parte, daca tehnologia actuala permite crearea unui dispozitiv mobil care sa se plieze, cu siguranta ca celelalte mari companii de tehnologie, Google, Apple, Samsung si restul, nu vor fi simpli spectatori.

Sursa: News.ro