Compania americana va face publice versiunea de iPad de 9,7 inci (24,6 centimetri) si varianta mai mica de tableta, iPad mini, potrivit unei surse citate de Bloomberg. Anterior, blogul de tehnologie Recode a anuntat ca, in cadrul evenimentului programat pentru 16 octombrie vor fi prezentate si noi modele ale computerelor iMac.

Apple incearca sa creasca vanzarile de iPad-uri, pentru a reduce dependenta veniturilor companiei de comercilaizarea iPhone-urilor. in prezent, vanzarile de smartphone-uri asigura aproximativ jumatate din venitul Apple, precum si cea mai mare parte a profitului companiei.

In schimb, vanzarile de tablete au generat un venit de 32 de miliarde de dolari pentru Apple in ultimul an fiscal si au scazut in ultimele doua trimestre consecutive. Ritmul de vanzare a iPad-urilor a incetinit, deoarece clientii au inceput sa se orienteze catre modele mai ieftine, precum si pentru ca acestia isi innoiesc mai rar tabletele decat smartphone-urile.

Trudy Muller, unul dintre purtatorii de cuvant ai Apple, a refuzat sa comenteze informatia.

Apple va anunta, totodata, ca a adaugat si posibilitatea de a alege culoarea aurie pentru iPad-ul dorit, potrivit surselor Bloomberg. Compania nu a mai scos pe piata un model nou de tableta din luna octombrie a anului trecut, iar consumatorii s-au orientat spre smartphone-uri cu ecrane mai mari.

De asemenea, furnizorii Apple pregatesc si lansarea unui iPad cu un ecran de 12,9 inci, care va fi prezentat in prima parte a anului viitor.

La inceputul lunii septembrie, Apple a prezentat doua noi modele de smartphone, iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cu ecrane de 4,7 inci si 5,5 inci. Compania a vandut in primul weekend de la lansarea pe piata a celor doua echipamente un numar record de peste 10 milioane de noi iPhone-uri, cumparatorii luand cu asalt magazinele clasice si virtuale.