Nokia face in sfarsit marele pas si lanseaza pe piata o tableta de 10,1 inch. Lumia 2520 are un ecran de 1920x1080p si pare un fel de telefon Lumia mai mare si mai generos.

Displayul cu care este dotata este unul dintre cele mai frumoase existente in acest moment pe o tableta: culorile sunt vii, iar unghiul de vizualizare este generos. In concluzie, Nokia tinteste sus cu aceasta tableta si isi mentine telul de a le oferi clientilor gadgeturi de o calitate deosebita, pana in ultimul moment, compania fiind cumparata de Microsoft.

Lumia 2520 are 4G LTE și  Wi-Fi,  camera foto de 6,7 megapixeli si, pentru prima data pe o tableta, tehnologie optica Zeiss, care le permite utilizatorilor sa suprinda imagini de calitate, chiar si in lumina slaba.

Tableta are la interior un cip Snapdragon 800 cu procesor quad-core la 2,2 GHz. Lumia 2520 foloseste sistemul de operare Windows RT 8.1 si este perfecta pentru deplasari, deoarece bateria ei se incarca pana la 80% intr-o ora. 

Lumia 2520 vine cu un accesoriu unic si elegant: Nokia Power Keyboard, care ofera pana la 5 ore suplimentare de autonomie a bateriei si 2 porturi USB integrate. Dispozitivul include o tastatura completa cu trackpad cu suport pentru gesturi.

Cu Microsoft Office si Outlook preinstalate, utilizatorilor le este mai usor ca niciodata sa lucreze mai mult, din miscare.

Vanzarile Lumia 2520 sunt programate sa inceapa din trimestrul patru, 2013, la un pret estimativ de 499 dolari, inainte de taxe si subventii.

intai, dispozitivul va ajunge in Statele Unite, Marea Britanie si Finlanda. Nokia Power Keyboard va fi disponibil impreuna cu Lumia 2520, la un pret recomandat de 149 dolari.