O noua tableta vrea sa castige piata cu o tehnologie noua pentru aceste device-uri. Utilizatorii isi vor lua ramas bun de la amprentele enervante de pe ecranele tabletelor pentru ca aceasta foloseste tehnologia 'controlului cu ajutorul ochilor'! Tableta a fost prezentata la Techcrunh in Berlin.

Conform companiei The Eye Tribe care a creat aceasta tableta, tehnologia va deveni foarte curand obisnuita pentru toate device-urile care folosesc touchscreen-ul. Conectat printr-un USB 3, device-ul poate instant sa fie controlat prin miscarea ochilor.

"Putem cu adevarat sa inregistram care este punctul unde se uita ochii tai pe ecran. Si se poate face foarte rapid si foarte precis"
a declarat Sune Alstrup Johansen de la The Eye Tribe in cadrul expozitiei TechCrunch.

Desi aceasta tehnologie a mai fost incercata, este departe de a fi perfecta: "In 5 ani, va fi pe majoritatea telefoanelor mobile si cand va veti gandi in trecut, nu veti mai stii cum era in trecut" a mai spus Johansen.

Acea unitate are 20cm lungime si sub 2cm grosime, fiind cel mai mic device pentru urmarirea miscarii ochilor de pe piata