Dupa ce "a dat de pamant" cu telefoanele Apple, considerandu-le depasite din punct de vedere al sistemului de operare si al sigurantei, seful BlackBerry si-a indreptat tinta asupra tabletelor. Thorsten Heins nu s-a sfiit sa peopovaduiasca sfarsitul acestora in cel mult cinci ani.

Vor aparea ecrane mai mari, cu siguranta, dar tabletele vor disparea. Tabletele nu sunt un bun model de business.

Cele spuse de Heins nu sunt sustinute de cifrele din piata. Apple a reusit sa creasca vanzarile de iPad-uri cu 65% de la un an la altul, ajungad la 19,4 milioane de dispozitive vandute de la lansare si pana la finalul lunii martie a acestui an. Blackberry, pe de alta parte, a reusit sa vanda doar 2,4 milioane de tablete (PlayBook) in doi ani.

Thorsten Heis a laudat vanzarile bune ale noului telefon Q10, un terminal cu tastatura QWERTY ce functioneaza cu sistemul de operare BB10. Chiar daca cifra de afaceri a BlackBerry a ajuns la un minim istoric al ultimilor patru ani (2,68 de miliarde de dolari) in primul trimestru al lui 2013, seful companiei sustine ca in cinci ani firma pe care o conduce astazi va fi liderul pietei de smartphone-uri.