Google a facut senzatie la evenimentul I/O din vara, cand a prezentat telefonul modular Ara si tableta Project Tango. Cea din urma a aparut astazi in magazinul Google Play. Are senzori 3D si ar putea costa putin peste 1.024 de dolari, conform The Examiner.  Deocamdata nu e insa de vanzare.

Tableta se adreseaza in special dezvoltatorilor, pentru a le permite sa construiasca aplicatii care sa profite de noile sale tehnologii. Utilizatorii obisnuiti ar putea pune insa mana pe ea abia de anul viitor. Project Tango vine cu senzori de miscare 3D, capabili sa analizeze mediul inconjurator si miscarile persoanelor sau obiectelor din apropiere.

Specificatiile tabletei sunt si ele de top. Are un display de 7 inci, 4 GB RAM, procesor Nvidia Tegra K1, 128 GB spatiu de stocare, camera cu senzor de captura a miscarii, si  suporta WiFi, BTLE, 4G LTE si NFC. Project Tango va fi disponibila in doua culori: alb si negru. Primele zvonuri indicau faptul ca va rula Android 4.4 KitKat, dar nu e exclus sa o vedem cu Android 5 Lollipop. Interesant e ca, fiind adresata dezvoltatorilor, tableta se va vinde fara garantie. Pe langa tableta, Google pregateste si un telefon cu aceleasi capabilitati.

Sursa foto: Mashable

Unele dintre cele mai utile aplicatii ale tabletei vor fi, cu siguranta, cele legate de realitatea virtuala. Bineinteles, jocurile vor fi si ele in prim-planul dezvoltatorilor, dat fiind potentialul enorm al senzorilor 3D. “Noi traim intr-un mediu tridimensional. Pentru gadgeturile actuale, lumea se termina insa la marginea ecranului. Obiectivul nostru e sa reusim sa implementam device-urilor mobile capacitatea umana de intelegere a spatiului si miscarii”, spune seful proiectului Tango, Johnny Lee.