Piata tabletelor o va depasi pe cea a computerelor personale pana in 2015, datorita cererii tot mai mare pentru alternativele mai ieftine si mai mici ale iPad, potrivit firmei de analiza a pietei IDC.

Livrarile de tablete vor creste in acest an cu 59%, la 229,3 milioane de unitati, de la 144,5 milioane de unitati in 2012, anticipeaza IDC, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Vanzarile de PC-uri vor cobori in acest an cu 7,8%, IDC inrautarind o estimare anterioara, care indica un declin de 1,3%. Cresterea vanzarilor de tablete este sustinuta de produse cu preturi accesibile dotate cu sistemul de operare Android al Google.

Pretul mediu de vanzare al tabletelor este asteptat sa scada in acest an cu 11%, la 381 dolari

Scaderile de preturi in cazul tabletelor vor continua si anul viitor. Tot mai multi cumparatori prefera dispozitive mai mici, precum iPad mini si aparate produse de companii ca Samsung Electronics si Amazon.

Pentru multi utilizatori o tableta este in cele mai multe cazuri o solutie mai simplă si mai eleganta decat un PC (Ryan Reith, analist la IDC).

Pentru 2014, IDC anticipeaza ca livrările de PC-uri vor scadea cu 1,2%. Multi utilizatori isi dau seama ca pentru activitati simple, cum sunt accesarea Internetului, conectarea la retelele sociale, trimiterea de email-uri, precum si folosirea unor diverse aplicatii nu este nevoie de procesor puternic sau memorie mare, a aratat Loren Loverde, analist la IDC.

In schimb, utilizatorii vor sa foloseasca dispozitive mai mici, cu baterii performante si interfete tactile.