Toshiba a anuntat noua gama de tablete Excite de 10,1 inch, iar specificatiile sunt impresionante. Doua dintre modele, Excite Pro (foto jos) si Excite Write folosesc noile procesoare quad-core Tegra 4 de la NVIDIA si au rezolutia 2560x1600p. Durata medie de utilizare a bateriei noilor tablete Excite atinge nu mai putin de 10 ore, la o singura incarcare, sustine producatorul.

Ele vor ajunge in Romania in luna august, insa preturile nu au fost anuntate oficial. Presa americana noteaza ca cel mai ieftin dintre modele, Pure cu 16 GB de spatiu, ar urma sa coste de la 300 de dolari.

Mulțumita noilor modele Excite, consumatorii isi pot acum utiliza tableta nu doar pentru activitati creative, ci si pentru a-si imbunatati productivitatea, in special in cazul variantei Excite Write (Lucian Condruz, Country Manager Toshiba Romania)

Toshiba Excite Pro si Write (foto jos) au un ecran cu touch in 10 puncte si Gorilla Glass 2 la rezolutia 2560x1600p. Ele beneficiaza de procesor quad-core Tegra 4, 2GB de RAM cu 16 sau 32 GB de spatiu si clot microSD, Wi-Fi, Bluetooth si inclusiv 4G pentru modelele de 32 GB. Exista o mufa micro-USB, HDMI, jack de 3,5mm. Tabletele au doua camere, una de 8MP cu blitz LED si o alta de 1,2 MP, dar si doua difuzoare cu harman kardon. Modelul Write vine si cu Digitizer Pen. Tabletele cantaresc 632g.

Excite Write marcheaza lansarea noii functii Toshiba Digitizer pentru tablete si este insotita de un stilus Digitizer Pen pentru utilizare rapida si de Toshiba TruNote - suita de aplicatii pentru recunoasterea scrisului de mana. Digitizer Pen a fost conceput pentru a simula scrisul de mana cu un stilou traditional, in timp ce optiunile software le permit utilizatorilor sa faca schite si sa ia notite pe ecranul tabletei. Rezultatul este convertit in timp real in format digital, care poate fi editat in aplicatiile Office obisnuite.

A treia tableta din gama, Excite Pure (foto sus), are tot ecran de 10,1 inch, insa rezolutia este de 1280x800p, iar procesorul NVIDIA Tegra 3. Tableta mai are 1 GB de RAM si 16 GB de spatiu, extensibil printr-un card microSD. Bifam, de asemenea, Wi-Di, Bluetooth, 3G, 1 mufa USB, una HDMI si o alta jack de 3,5mm. Si camerele sunt un pic mai mici: 3 MP pe spate si 1,2 MP in fata. Exista, de asemenea, doua difuzoare stereo. Tableta cantareste 600g.