Apple se pregateste sa opreasca dezvoltarea modelului iPad mini pentru a se concentra pe modelul cu ecran mai mare, denumit iPad Pro! Zvonul a aparut in publicatia taiwaneza Economic Daily News, citata de MacRumors, care sustine, bazandu-se pe surse din cadrul fabricilor care produc iPad, ca Apple va opri in 2015 dezvoltarea modelului cu ecran de 7,9 inci.

iPad mini 3, lansat in octombrie anul acesta, ar urma sa fie astfel ultimul update al modelului. Inclusiv aceasta lansare a fost insa modesta, singurul upgrade al noii versiuni fiind senzorul de amprenta TouchID. Cu aceeasi ocazie, iPad Air 2 a primit un procesor nou A8X, un design mai subtire si o camera mai buna. Zvonurile sustin de mai multa vreme ca update-ul minor al tabletei mini se datoreaza lipsei de popularitate.

Apple ar urma sa se concentreze pe viitoarea tableta iPad Pro, care va avea un ecran de 12,2 - 12,9 inci ultra HD, o grosime de 9 milimetri, difuzoare stereo. Data lansarii acesteia nu se stie - initial se vorbea despre inceputul anului 2015, dar ar putea intarzia datorita concentrarii pe iPhone 6 Plus.

Economic Daily News are un "palmares" variabil in ce priveste zvonurile. A anticipat gresit in trecut designul noului iPad mini 3 si a sustinut ca noul iPhone 6 Plus nu va purta numele iPhone. In schimb a anticipat bine dimensiunile Apple Watch si data lansarii.

Zvonul cu privire la oprirea dezvoltarii iPad mini are sens in contextul trendului spre tablete cu ecran mai mare, scaderii vanzarilor iPad si concurentei de pe piata tabletelor. In plus, Apple este cunoscuta a renunta la dezvoltarea produselor care nu se vand bine, cum este cazul iPod touch. Acesta n-a mai fost innoit din 2012 decat minor. Acesta ar putea fi viitorul si pentru iPad mini, chiar daca mai ramane in oferta Apple.