Asa s-a intamplat si cu inventia unui tanar din Statele Unite ale Americii care, desi nu va ajunge niciodata in spatiu si nu va proiecta un robot ultra modern de razboi, se poate mandri ca va ajunge in casele oamenilor cu ceva extrem de util.

Basheer Tome a reusit ca la numai 21 de ani sa inventeze, nu radeti, cel mai performant prajitor de paine din lume. Da, suna amuzant, si poate va veti intreba "ce e atat de fantastic la un nou prajitor de paine?". Raspunsul poate va va
surprinde.

Descopera lumea celor mai tari inventii, pe www.techschool.ro

Daca pana acum erati obisnuiti sa introduceti feliile de paine in prajitor si sa asteptati ca acesta sa arunce painea cand timpul expira, avand uneori surpriza neplacuta de a va vedea feliile arse, acest nou aparat va fa face sa uitati de sanvisurile cu un gust ciudat de arsura.

Si asta pentru ca tanarul de 21 de ani a reusit sa aduca primul aparat de prajit paine - inca o data, suna amuzant, dar nu trebuie sa radeti - care detecteaza culoarea painii si se opreste atunci cand feliile ajung la o culoare potrivita, care indica exact cand ar trebui scoase, scrie Daily Mail.

Prajitorul este construit cu senzori de culoare in interior, ce analizeaza in fiecare clipa culoarea feliilor de paine, incalzind in continuare aparatul pana cand parametrii ajung la normal.

Anti senzori instalati in aparat vor detecta care este culoarea naturala a feliilor de paine, calculand astfel cat vor trebui sa stea in prajitor.

Ideea acestui tanar, un concept in acest moment, ar putea sa-i aduca sume impresionante de bani in viitorul apropiat. Basheer asteapta in acest moment ca un dezvoltator sa vina si sa construiasca prajitorul la scara larga.

Basheer, un student la Institutul de Tehnologie din Atlatnta, SUA, a declarat: "Toata ideea a plecat de la daca prajitoarele de paine pot fi mai usor de utilizat."

"Am descoperit atunci un prajitor de paine din sticla pe internet, o idee destul de populara, dar nefolosita din cauza lipsei de uz practic si mi-am dat seama ca oamenii refuza de multe ori sa foloseasca un asemenea aparat pentru ca nu au incredere in el."

"Majoritatea prajitoarelor de paine masoara in timp cat vor sta feliile, iar fiecare prajitor, in functie de firma, are un calcul diferit, ceea ce il face greu de utilizat."

"Dupa ce m-am gandit putin, mi-a venit atunci ideea sa construiesc un prajitor de paine care detecteaza culoarea feliei de paine", a declarat tanarul de 21 de ani.

Descopera lumea celor mai tari inventii, pe www.techschool.ro