Unde sunt reguli, sunt si cei care le incalca. Aceasta vorba nu se schimba nici cand vorbim despre internet, acolo unde in ultimii ani, odata cu aducerea in discutie a legii ACTA, impotriva pirateriei, hackerii au raspuns dur, la cel mai inalt nivel.

Unul dintre acesti hackeri isi povesteste acum viata din on-line, intr-o marturie publicata de site-ul Guardian.co.uk. Fost membru in "Internet Feds", "Anonymous" si "LulzSec", hackerul a fost condamnat in Marea Britanie si eliberat conditionat.

"Ultima oara cand mi-a fost permis accesul la internet a fost cu cateva minute inainte ca politia sa vina la usa casei mele si sa ma aresteze. Asta se intampla in urma cu un an de zile."

"Am pledat vinovat pentru folosire in scopuri ilegale a computerului pentru "Internet Feds", "Anonymous" si "LulzSec".

"RISC SA STAU ZECI DE ANI INTR-O INCHISOARE DIN AMERICA PENTRU HACKING"

Acuzatiile pentru care a fost condamnat o data au fost preluate si de catre o judecatorie din America, unde ar putea fi extradat si inchis pentru, spune el, cateva decenii.

"Eu si un coleg am fost acuzati pentru aceleasi lucruri si in Statele Unite, unde am putea fi extradati si sta cateva decenii in inchisoare."

DESCOPERA LUMEA CELOR MAI TINERI DEZVOLTATORI WEB DIN ROMANIA, PE WWW.TECHSCHOOL.RO

Culmea tehnologiei in cazul sau? 24 din 24 de ore traieste cu o bratara electronica prinsa de picior, prin care este urmarit de politie, pentru a nu parasi tara.

"Acum sunt eliberat conditional si trebuie sa port o bratara electronica la glezna. In plus, nu am voie sa folosesc internetul."

DECURGE VIATA UNUI HACKER PRIVAT DE INTERNET PRIN LEGE

CUM

"Deseori sunt intrebat cum e viata fara internet. Pare ciudat cu oamenii au evoluat in zeci de mii de ani fara aceasta conexiune, pentru ca acum sa le fie greu sa-si accepte existenta fara el."

"Viata acum e calma. Citesc ziare ca si cum ar fi hartii antice, intru in magazine reale cu bani reali si cumpar produse reale."

"Lucrurile sunt mai calme, mai lente si uneori, recunosc, plictisitoare. Imi lipseste mult compania vietii online, imi lipsesc discutiile de pe chatroom si felul rapid in care gaseai oameni cu aceleasi interesa ca si tine."

"Acum pot sa dorm si cartile par mult mai interesate. Pot spune ca paranoia internetului s-a dus."

"Pe internet, vietile noastre sunt comprimate in mici reclame precum "tweet-urile". Pagina dupa pagina, iti mananca imaginatia. Daca hashtagurile erau boabe de orez, realizati cate familii am fi putut sa hranim? Eu nu realizez, ca nu mai pot cauta asta pe Google :)"

ESTI INTERESAT SA VEZI CARE SUNT CELE MAI TARI INVENTII ALE MOMENTULUI? INTRA PE WWW.TECHSCHOOL.RO

"Pot spune ca lipsa internetului din viata mea m-a facut un individ mai implinit. Stiu, niciodata nu mi-am imaginat ca as putea spune asa ceva."

"Acum, ma uit la discutiile pe care le purtam odata pe chat-uri, pentru ca au fost printate ca dovezi in procesul meu, si ma intreb ce era cu toata agitatia aia."

"Nu e treaba mea sa spun daca aceasta comunitate a hackerilor ar trebui sa nu se mai ia in serios atat de mult, dar eu cu siguranta a fost prins atat de mult in ea incat uitasem ce inseamna sa mai si inchizi laptopul."

"As vrea ca si alti hackeri sa se rupa macar o saptamana de internet si sa vada efectele imediate.", spune acesta in Guardian.

WWW.TECHSCHOOL.RO - LOCUL UNDE TOATE IDEILE "SF" SE TRANSFORMA IN REALITATE