De foarte multe ori alarma se declanseaza doar pentru ca "simte" miscarile animalului de casa sau "plimbarilor" nocturne a locatarilor. Acum exista un dispozitiv care stie sa faca diferenta dintre acestea si prezenta unei persoane neavenite intr-o locuinta.

Canary, un device care se conecteaza la reteaua Wi-Fi si se poate sincroniza cu un smartphone, stie sa faca diferenta trimitand un SMS utilizatorului pentru ca acesta sa faca diferenta intre un locatar sau animal de casa si un talhar. De asemenea, sistemul semnalizeaza schimbarea temperaturii, fapt esential cand vine vorba despre un incendiu.

Sistemul are camere HD cu "night vision", camere care se pot plimba 170 de grade, microfoane foarte sensibile, senzori de temperatura si umiditate, precum si o sirena. Senzorii pot fi "armati" sau nu in functie de functiile pentru care sunt programati.

Sincronizarea cu un smartphone foloseste la alertarea utilizatorului, politiei sau a unui vecin. Mai multe alerte trimise fac dispozitivul sa se calibreze in functie de miscarile din casa, fie ca este vorba de oameni sau animale. Dispozitivul a fost dezvoltat de Chris Rill si Adam Sager, doi oameni care au lucrat in sisteme de securitate pentru statele american si israelian, iar costul sau este de 199 de dolari.