Samsung a prezentat uriașul televizor ca fiind „ecranul viitorului”. Compania mizează pe o nouă tehnologie deosebită, microLED modular, care se va regăsi pe acest gadget.

Astfel, ecranul poate fi adaptat la orice tip de spațiu, pentru scopuri multiple. Spre exemplu, poate fi programat să afișeze o imagine statică și să se integreze perfect în design-ul oricărei camere.

Totoată, această tehnologie poate oferi un contrast foarte bun al imaginii și surprinde chiar și cele mai mici detalii. Potrivit celor de la Samsung, noul televizor poate produce imagini HDR10+, cu o calitate a culorii de două ori mai bună ca orice alt televizor cu LED.

Gadgetul nu este gândit pentru consumatorul de rând, ci pentru sălile de conferințe sau pentru cei care își pot amenaja în casă un home cinema. Primul televizor de acest fel a fost prezentat la târgul de tehnologie CES 2018.

Deocamdată nu știm cât va costa uriașul televizor, nici când va deveni disponibil. Experții spun însă că prețul va ajunge probabil la zeci de mii de dolari, scrie Business Insider.

Samsung va oferi mai multe informații despre acest televizor în martie 2019, când va organiza un eveniment pentru presă.