Televizorul OLED 8K de la LG este cel mai mare de până acum, o inovație posibilă datorită tehnologiei LG de afișaj. Folosește un panou avansat, cu peste 33.000.000 de pixeli auto-emitenți, care asigură culori mai vii, un unghi larg de vizionare, o rată de contrast superioară și un negru adevărat.

Imaginile sunt foarte clar pe televizorul de 88 de inch, grație rezoluției 8K Ultra HD (7.680 x 4.320), ce oferă de 16 ori numărul de pixeli față de full HD și de patru ori față de UHD.

Procesorul televizorului este α (Alpha) 9 Gen 2 8K. El crește calitatea imaginii și sunetului prin intermediul tehnologiei deep learning și accesului la o bază extinsă de informații vizuale.

Acest lucru permite cipului să optimizeze conținutul, prin recunoașterea calității sursei și implementarea celui mai bun algoritm, ceea ce garantează imagini de un realism incredibil.

Prin procesorul α9 Gen 2 8K, televizorul LG OLED 8K de 88 inch se poate lăuda cu capabilități de procesare crescute: poate face eficient upscaling 8K și îmbunătăți reducerea artefactelor (acum în șase pași, față de cei patru din versiunea 4K), rezultatul fiind cea mai veridică imagine 8K în momentul tranziției de la conținut 4K (3.840 x 2.160) sau 2K (1.920 x 1.080). Procesorul analizează și condițiile ambientale, pentru a obține nivelul optim de luminozitate a ecranului.

Calitatea sunetului este îmbunătățită printr-un algoritm inteligent, ce poate mixa sunetul pe două canale, pentru a oferi un sunet surround 5.1 virtual convingător. Tehnologia deep learning îmbunătățește semnificativ rezultatul, analizând conținutul-sursă pentru a produce efecte sonore îmbunătățite în filme, un bas mai profund pentru muzică și voci mai clare în cazul evenimentelor sportive.

Utilizatorii pot ajusta sunetul pentru a se potrivi condițiilor de vizionare, sau pot permite televizorului să aleagă nivelurile optime pentru mediul de audiție.

Televizorul LG OLED 8K dispune de tehnologia Dolby Atmos, oferind un sunet realist și îmbunătățind detaliile de conținut compatibile cu Dolby Vision.

Televizorul suportă HDMI 2.1, ceea ce le permite utilizatorilor să se bucure de conținut 8K la viteza de 60 de cadre pe secundă. Televizorul suportă și modul automat de latență scăzută (automatic low latency mode – ALLM), rată variabilă de refresh (variable refresh rate – VRR), precum și canal avansat de retur audio (enhanced audio return channel – eARC).

Pe anumite piețe, televizorul LG OLED 8K va oferi versiuni încorporate ale asistenților Google Assistant și Amazon Alexa. În România, televizorul OLED 8K de la LG ar urma să ajungă la finalul acestui an. 

Prețul pentru Europa nu a fost încă anunțat, dar în Coreea de Sud noul televizor costă 50 milioane won (adică aproximativ 42.000 de dolari). Primii cumpărători, care fac precomandă, vor primi o reducere de 20%.