Au trecut doar 24 de ore de la anuntul Google in care se arata primul gadget "Android Wear", un smartwatch, timp in care alte doua companii au facut publice propriile lor dispozitive de acest gen. G Watch de la LG si Moto 360 de la Motorola arata foarte bine si sunt, spun fabricantii, sunt aprobate de creatorul celui mai folosit sistem de operare pentru dispozitivele mobile.

Ceasul sud-coreenilor de la LG are un design asemanator cu smartwatch-ul lansat de Sony, poate fi utilizat si prin comanda vocala, lansarea urmand sa aiba loc in al doilea trimestru al anului 2014. Motorola ofera mai putine informatii despre gadgetul Moto 360, creat cu materiale "premium" si pregatit pentru lansare in vara acestui an.

Niciuna dintre companii n-au oferit informatii despre ce pot face dispozitivele lor, ci doar s-au grabit sa le prezinte imediat dupa ce primul gadget din seria "Android Wear" a aparut in presa. LG a lucrat in trecut cu Google, a produs doua telefoane din seria Nexus, in timp ce Motorola este inca parte a Google, vinderea catre Lenovo nefiind definitivata.