Noile televizoare QLED au optiunea Ambient Mode, care le permit sa se integreze prefect in spatiu si sa devina aproape invizibile.

Cand functia este activata, ecranul va imita perfect culoarea si textura peretelui pe care este amplasat si astfel se va integra perfect in mediu.

Pentru a folosi Ambient Mode, utilizatorul trebuie sa deschida aplicatia SmartThings, care este conectata la alte dispozitive inteligente din incapere. Apoi va face o fotografie cu peretele pe care se afla televizorul.

Nu conteaza daca peretele este din caramida sau are un tapet cu desen pe el. Televizorul va reda culoarea si modelul de pe perete si in acest fel va da impresia ca este transparent.

Modul Ambient poate fi folosit insa numai daca televizorul este montat pe un perete. Cand aceasta optiune este activata, televizorul poate reda muzica, starea vremii sau informatii din trafic.

Tehnologia aminteste de optiunea Frame TV, care a fost lansata anul trecut si prin care televizorul imita aspectul unui tablou.

Noile televizoare QLED au fost prezentate recent si deocamdata nu au fost anuntate si preturile. Exista cinci modele, cu diagonale de la 124 cm pana la 208 cm.