Samsung si LG sunt intr-un nou conflict - de data aceasta, este vorba despre tehnologia display-urilor 4K si ce inseamna aceasta. Cei de la Samsung sustin ca display-urile produse de LG nu se incadreaza in definitia tehnica a 4K, in timp ce LG ii contrazice.

Acuzatia celor de la Samsung preaca de la faptul ca tehnologia RGBW (rosu-verde-albastru-alb) folosita de LG in televizoarele lor nu poate fi considerata ultra-high definition pentru ca adauga sux-pixeli de culoare alba in filtrele de culoare a tehnologiei conventionale RGB.

"Din moment ce display-urile RGBW au o modulatie a contrastului de 60%, nu ar trebui sa fie recunoscute ca UHD 4K, spre deosebire de display-urile RGB care au o modulatie a contrastului de 95%" a spus purtatorul de cuvant al celor de la Samsung.

Disputa a ajuns in vizorul International Committee for Display Metrology (ICDM), autoritatea pentru standardurile display-urilor, care a decis ca in descrierea definitiilor TV sa fie notata si modulatia contrastului. Samsung sustine ca acest lucru va demonta astfel faptul ca LG isi clasifica televizoare ca fiind 4K. LG nu e de acord: "Ipotezele ca tehnologia RGBW nu este 4K facute de anumiti oameni nu au acoperire. Cu decizia ICDM, este recunoscut la nivel global ca fiind 4K, incheiand astfel controversele".