Produsele din gama QLED 2019 care au fost dezvăluite în cadrul evenimentului sunt: o serie de televizoare 8K și 4K, inclusiv Q900R 8K cu diagonale care variază de la 65 la 98 de inci, precum și Q90R 4K, Q80R 4K, Q70R 4K și Q60R 4K cu diagonale cuprinse între 43 și 82 inci. În total, gama existinsă QLED are mai mult de 20 de modele, inclusiv mai multe televizoare de dimensiuni foarte mari.

Introducerea unor televizoare cu ecran foarte mare în această gamă face parte dintr-o strategie Samsung mai largă, datorată schimbării cererii din partea consumatorilor. Potrivit IHS Markit, furnizor global de informații de business, piața televizoarelor de 75 inci sau mai mari a înregistrat 2,1 milioane de unități vândute în 2018 și este de așteptat să crească cu 43% până la 3 milioane de unități în acest an și până la 5,8 milioane de unități până în 2022.

Punctele forte ale gamei QLED

Televizoarele QLED 2019 dispun de tehnologia "Ultra Viewing Angle", care restructurează panoul televizorului astfel încât lumina este uniformizată pe toată suprafaţa ecranului. Cu această tehnologie, televizoarele Samsung QLED furnizează imagini clare, negru profund, și un unghi de vizionare mai larg.

În plus, gama de televizoare QLED 2019 oferă un control mai sofisticat al contrastului, astfel încât culorile nu vor arăta niciodată șterse.

Similar modelelor 8K, noile modele QLED 4K Samsung sunt acum echipate cu Quantum Procesor, care permite afişarea oricarui tip de conținut în diferite rezoluții, cu luminozitate îmbunătățită, calitate bună a imaginii și sunet optimizat prin scalare AI.

În plus, toate televizoarele Samsung QLED vor avea HDR10 +, un format premium de procesare a imaginilor. HDR10 + face ca scenele luminoase să fie și mai luminoase și să scenele întunecate să fie mai întunecate prin optimizarea contrastului pentru fiecare scenă în parte, astfel încât utilizatorii să se poată bucura de imagini bogate în detalii.

Televizoarele QLED 8K vor suporta de asemenea transmisia HDMI 2.1 (8K 60P), iar utilizatorii de QLED 8K se pot bucura, de asemenea, de calitate superioară a imaginii prin intermediul serviciilor de streaming datorită AI Upscalling la rezoluție 8K.

Noul Bixby bazat pe inteligența artificială

"New Bixby", disponibil pe televizoarele QLED, oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa cu ușurință conținutul dorit prin intermediul comenzilor vocale.

Pentru mai multe opțiuni de divertisment și funcționalitate pe platformă, televizoarele Samsung Smart au disponibilă o nouă aplicație – iTunes Movies și TV Shows, dar și suport Apple AirPlay 2.

Prin aplicația iTunes Movies și TV Shows, utilizatorii își pot accesa biblioteca iTunes și pot naviga prin magazinul iTunes pentru a cumpăra sau închiria conținut. Cu suportul Apple AirPlay 2, clienții Samsung pot să redea cu ușurință conținutul de pe dispozitivele Apple pe televizoarele Samsung Smart.

În plus, televizoarele Samsung Smart TV din 2019 sunt compatibile şi cu Amazon Alexa și Google Assistant , astfel încât utilizatorii pot porni sau opri televizorul sau pot controla volumul printr-o simplă comandă vocală.

Ambient Mode aduce o mare varietate de imagini de background

Datorită funcției Ambient Mode, televizoarele QLED Samsung furnizează informații zilnice utile, cum ar fi data, vremea și titlurile de știri sau chiar fotografii și imagini de artă. În plus, este disponibilă o varietate mare de teme, care permite utilizatorilor să își decoreze camera și atmosfera pe baza propriilor preferințe.

De asemenea, ecranul din stand-by cu tema aleasă de utilizator poate fi folosită ca fundal pentru muzică, atunci când televizorul nu este activ. Un senzor automat de control al luminii montat pe televizor asigură luminozitatea optimă pentru mediul înconjurător, reducând la minimum consumul de energie.
 


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTV Plus: