Cong Chu se afla in orasul Foshan din provincia Guangdong din China ca turist cand s-a dus la un templu al calugarilor si a incercat sa doneze un iPhone 6! Chu s-a dus la templu in ziua in care in China s-a sarbatorul Anul Nou si a considerat ca face un gest frumos.

Un calugar a vazut insa acel moment si a scos telefonul din cutie si i l-a returnat turistului, vizibil rusinat. Daca multe alte persoane s-ar fi bucurat sa primeasca un telefon care costa atat de mult, calugarii nu l-au dorit pentru ca ei nu folosesc smartphone-uri si accepta donatii doar sub forma de bani pentru a-i folosi in proiectele de mentenanta.

 

Imaginea cu Cong in timp ce introducea telefonul in cutie a devenit virala, multe persoane acuzandu-l pe acesta ca a tratat cu lipsa de respect templul si religia. Cong insista ca nu a fost deloc asa.

"Mi s-a spus ca poti merge acolo poti avea parte de prosperitate si avere in anul urmator si era vacanta si iubita mea mergea asa ca am decis sa ma alatur ei. Nu am realizat ca trebuie sa oferim ceva de valoare si aveam numai cateva monede la mine. Nu am vrut sa ofensez pe nimeni si nici sa imi rusinez iubita, asa ca am deccis sa donez iPhone-ul care valoreaza destul de mult, fiind si aproape nou" a explicat Cong.

Un purtator de cuvant al templului a declarat ca "aici calugarii nu au smartphone-uri si nu stiu sa le foloseasca".