Un barbat da in judecata Facebook pentru ca a permis ca fiica lui sa fie expusa fata de pradatorii sexuali nereusind sa restrictioneze accesul in functie de varsta. Fata avea 11 ani cand a folosit site-ul de socializare pentru a-si crea mai multe conturi si a postat mai multe fotografii necorespunzatoare "cu tenta sexuala" cu un barbat care are interdictie de a o contacta.

Conform celor de la BBC, fata al carui nume nu a fost publicat a inclus informatii despre unde locuia si unde mergea la scoala pe site. Desi Facebook a dezactivat conturile, avocatii tatalui fetei sustin ca ar fi trebuit facute mai multe lucruri pentru a-i impiedica accesul la site fiind sub limita de 13 ani.

Avocatii sustin ca sistemul de inregistrare pe Facebook din acel moment era permisiv si face ca deschiderea unui cont nou sa fie prea usoara.

"Facebook a fost neglijent nereusind sa aiba un sistem corespunzator ceea ce a facut ca un copil sa-si reprezinte gresit varsta" spun avocatii care adauga faptul ca Facebook este constient ca exista copii care nu ar trebui sa se afle pe Facebook si care mint in ceea ce priveste varsta lor pentru a-si deschide conturi. Pe langa asta, avocatii sustin ca o fata de 11 ani nu este capabila sa isi ofere consimtamantul pentru a "renunta la drepturile la confidentialitate" conform Actului de Protectie a Datelor din 1998.

Cei de la Facebook incearca sa ajunga la o intelegere cu familia inainte ca procesul sa inceapa.