Un barbat al carui nume nu a fost dezvaluit i-a cerut divortul noii sae sotii la doar 3 saptamani de la nunta printr-un mesaj pe WhatsApp, scriu cei de la Mirror. Cei doi au avut o casatorie aranjat insa barbatul nu a fost fericit, comparand-o pe noua sa sotie, o studenta de 21 de ani, cu un mar!

Mesajul trimis de barbat ii spunea ca "este ca un mar si cum a gustat deja nu o mai vrea". Mama studentei il platise pe barbat cu 10 rupii indiene si 80 de monezi de aur.

Femeia a facut plangere la o comisie din India dupa ce renuntase la colegiul unde studia medicina dentara. Comisia a decis ca barbatul de 27 de ani din Vaikom, Kottayam, India, trebuie gasit.

In legea islamica, un divort poate fi instigat daca sotul ii spune cuvantul 'talaq' sotiei. Insa un studiu recent efectuat in 10 state din India a concluzionat ca folosirea cuvantului 'talaq' prin intermediul mesajelor, Skype-ului, email sau WhatsApp a devenit un motiv de ingrijorare pentru femei.

Un membru al Samastha Kerala Jam-Iyyathul Ulama, o organizatie din Kerala, a spus: "Divortul va fi acordat numai dupa discutii cu barbatul si femeia, precum si cu membri ai familiei". Presedintele districtului, Sayyed Attokaya Thangal, a spus: "Daca barbatul isi pastreaza pozitia, divortul va fi validat".