Teoriile referitoare la sfârșitul lumii au revenit, mai puternice decât în ultimii ani, după ce oamenii care au studiat calendarul mayașilor susțin că au descoperit indicii referitoare la faptul că Pământul va dispărea pe 21 iunie 2020 – ziua eclipsei solare. 

Este vorba despre adepții teoriei conspirației care consideră că acum ar putea avea dreptate, după ce cu toții erau de părere că lumea se va termina pe 21 decembrie 2012.

Potrivit noilor calcule pe care le-au realizat, lumea se va termina în aceeași zi în care soarele va dispărea pentru scurt timp în spatele lunii, în timpul unei eclipse inelare.

Bineînțeles, corelarea așa-ziselor date cu eclipsa n-a făcut decât să alimenteze credințele conform cărora eclipsa este un semn biblic al profeției apocaliptice. Cele mai recente predicții de acest tip i-au apariținut lui Paolo Tagaloguin, un om de știință care a susținut că există o mare discrepanță între calendarul Iulian și calendarul Gregorian, care duce la o diferență de 11 zile în fiecare an, între cele două. Astfel, 21 decembrie 2012 ar fi, de fapt, 21 iunie 2020.

Totuși, conform unui raport Forbes, aceste predicții au fost șterse de „savantul” respectiv, alături de postările de pe Twitter și LinkedIn.

Oricum ar fi, nu există nicio dovadă științifică potrivit căreia lumea ar urma să se termine cândva curând, iar acest lucru este întârit chiar și de specialiștii NASA, care țin să accentueze de fiecare dată că nu există nicio planetă, un asteroid gigantic sau o gaură neagră care să amenințe inevitabil Terra. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:


Share articol: