Shannon Mills, o fata de 19 ani din Marea Britanie, a avut o factura uriasa dupa o vacanta cu familia in Turcia. Din moment ce petrece mult timp pe site-urile de socializare si pe Facetime, Shannon a contactat operatorul de telefonie inainte de plecarea in vacanta si a decis sa plateasca 120 de lire pentru 200MB de date mobile.

In momentul in care a ajuns insa la hotelul din Turcia a primit un mesaj care ii spunea ca are deja de platit 2.808 lire pentru datele mobile! Factura ei a continuat insa sa creasca enorm in vacanta.

Vorbind despre situatie, Shannon a spus: "Am vrut sa folosesc Facetime, Facebook si astefel de lucruri. Am crezut ca o sa vin acasa cu o factura de 300 de lire si in mod normal eu platesc doar 25 de lire pe luna. 

Credeam ca mesajul este o gluma. M-am gandit ca tatal meu imi face o farsa. Am inchis imediat datele roaming si m-am gandit ca acesta va fi finalul. Dar mesajele au continuat spunand ca am consumat date de inca 1300 de lire, apoi de inca 300 de lire. Cand am ajuns la 4.000 de lire i-am sunat insa lucrurile nu se rezolvau asa ca tatal meu a vorbit cu ei si O2 au spus ca mi-au blocat accesul la datele mobile.

Am crezut iar ca s-a incheiat toata situatia si nu inteleg de ce eram in continuare taxata daca ei spuneau ca mi-au blocat datele mobile. Nu puteam sa mai intru pe internet dupa ce au zis ca mi-au blocat accesul asa ca nu stiu cum de am fost taxata" a povestit Shannon, citata de Daily Star.

Factura finala a fost de 21.819 lire - Shannon spune ca a contactat O2 pentru a vedea cum de a fost taxata cu o suma atat de mare. O2 a confirmat ca au fost rugati sa opreasca limita de 40 de lire aplicata conturilor cand clientii merg in strainatate si asta a dus la facturi mari.

Confrm celor de la Daily Mail, cei de la O2 au spus ca in aceste circumstante sunt pregatiti sa o taxeze pe Shannon doar pentru datele folosite in primele 24 de ore dupa ce a scos limitarea. Dar acest lucru inseamna 2.842 de lire de platit.

Astfel de intamplari sunt dese cu persoane care au calatorit in strainatate si, cu toate ca operatorii ofera pachete, se poate ajunge la astfel de situatii. Cea mai bun varianta este oprirea din start a datelor mobile si folosirea Wi-Fi-ului local.