După un accident care a avut loc în 2016, antebrațele tinerei Shreya Siddanagowder au fost amputate. În 2017, aceasta a trecut printr-o operație care a durat 13 ore și în urma căreia a primit brațele unui bărbat în vârstă de 21 de ani care a murit într-un accident rutier. În anii care au urmat, tânăra s-a obișnuit cu noua sa înfățișare, și-a recăpătat funcțiile motorii și a observat chiar și schimbări surprinzătoare. Brațele sale au devenit, treptat, mai subțiri, iar pielea s-a deschis la culoare și s-a armonizat cu tonurile sale naturale.

„Sunt prima femeie din lume care primește mâini bărbătești”, spunea atunci tânăra. Între timp, însă, membrele au devenit mai feminine, mai subțiri și mai ușoare. O explicație ar putea fi aceea că mușchii s-au adaptat noului organism-gazdă, iar nervii au început să trimită semnale, mușchii fiind solicitați în funcție de nevoile corpului.

În întreaga lume, mai puțin de 100 persoane au primit transplat de membre, iar modificările care apar odată cu această procedură pot fi substanțiale. Deocamdată nu este cunoscută exact cauza pentru care apar transformările, dar medicii continuă să studieze cu atenție aceste cazuri. 

________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: