Dincolo de amuzamentul produs, acestea reprezintă indicatori buni pentru modul în care mintea fiecăruia dintre noi este construită să funcționeze.

Să luăm, spre exemplu, această iluzie optică. Ce vezi?

Dacă răspunsul tău este o mașină, atunci asta se traduce în faptul că libertatea este o valoare foarte importantă pentru tine. Vei căuta mereu experiențe noi, locuri noi, oameni noi.

Dacă răspunul este un bărbat care privește printr-un binoclu, atunci asta înseamnă că ești o persoană care analizează mult. Încerci să vezi mereu imaginea de ansamblu și nu te împiedici de detalii.

Dacă răspunsul tău este litera A, care este de multe ori neobservată, înseamnă că ai un ochi de vultur și vezi detalii pe care alții nu le observă, iar principala ta calitate este intuiția.

Să trecem la un alt exemplu. Privește imaginea de mai jos și spune-ne ce vezi:

Dacă ai văzut un crocodil, asta înseamnă că de obicei privești imaginea de ansamblu. Ești o persoană practică, nu îți asumi mari riscuri și preferi să trăiești cu prudență mai mare.

Dacă răspunsul tău este o barcă, atunci ai ochiul format asupra micilor detalii, ceea ce înseamnă că puține lucruri trec pe lângă tine fără să le observi.

Hai să mai vedem o iluzie. Ce vezi aici?

Dacă ai văzut doi stâlpi de susținere, arată că preferi confortul și siguranța. 

Dacă vezi două persoane, arată că ești un spirit liber și dispus să mergi mai departe.

Sursă foto: higherperspectives.com