E 1 aprilie si nu vrei sa fii tu cel care ramane pacalit, nu? Tocmai de aceea ti-am pregatit o lista de farse pe care trebuie sa le faci prietenilor sau colegilior tai.

ECRANUL ALBASTRU

E clasica deja si probabil stiuta de multi. De aceea, te sfatuim sa faci farsa asta celor mai putin tehnici. Ca sa nu bata la ochi, pune poza de mai jos drept wallpaper. Vor incerca mult si bine sa dea click pe cele doua butoane.

ECRANUL NEFUNCTIONAL

In plasa asta poate pica la inceput chiar si cel mai experimentat utilizator. Fa o captura de ecran ( Apasa tasta PrtScn. Ideal ar fi cu un program deja deschis), salveaza poza in Paint (daca ai si scris, foloseste formatul .png), apoi deschide-o fullscreen si las-o asa. Ai grija sa nu mai existe alte poze in folderul respectiv, pentru ca cel pacalit se va prinde imediat. Tot ce-ti mai ramane acum e sa-I filmezi incercarile nereusite de a da click.

AI SI ALTE IDEI? INTRA PE PAGINA YODA DE GOOGLE+ SI SPUNE-NE SI NOUA!

Mai poti face farsa asta si in varianta wallpaper. Fa o captura de ecran, seteaz-o ca wallpaper si apoi ascunde iconitele de pe desktop. Sau, fa putina dezordine printre iconitele de pe desktop, creaza unele false si apoi fa o captura de ecran. Seteaz-o ca wallpaper. Pentru cei care inca mai folosesc Windows XP, fa captura, seteaz-o ca wallpaper si apoi ascunde taskbar-ul. Pentru un efect si mai mare, intoarce imaginea la 90 de grade inainte de a o seta ca wallpaper.

CONTROLUL DE LA DISTANTA

E nevoie de ceva mai mult timp ca sa pregatesti farsa asta, dar nu-ti trebuie cunostinte avansate. Foloseste un soft de genul Team Viewer si fa ce-ti trece prin cap. La fel ca mai sus, incearca sa faci farsa asta unui prieten sau coleg care nu se prea pricepe la calculatoare.

CONECTEAZA-I UN MOUSE SAU TASTATURA WIRELESS

Versiunea mai perversa a controlului de la distanta. Chiar si cel mai geek dintre prietenii tai se va prinde greu de farsa asta. Cel mai bine functioneaza pe un gamer. Ai grija sa-i spui insa repede ce i-ai facut, ca sa nu-si sparga perifericele de nervi.

SCHIMBA CURSORUL MOUSE-ULUI

Farsa asta e simpla si eficienta! Mergi la Control Panel – Hardware and Sound – Mouse – Pointers si schimba cursorul pentru selectare normala. (Normal Select – Browse si alege Aero_Busy_l). Acum, tot ce ai de facut e sa te distrezi pe seama victimei inocente, care crede ca trebuie sa astepte pana “gandeste” calculatorul.

OPRESTE-I CALCULATORUL

Dar nu oricum! Ci cu un shortcut bine ales. Pentru eficienta maxima, trebuie sa creezi shortcut-ul pe desktop, catre shutdown.exe si apoi sa schimbi iconita intr-una pe care victima ta nu o va banui. Poate My Computer, sau Internet. Daca vrei sa ii lasi timp sa-si saleze documentele la care lucra, poti adauga si cativa parametri, precum si un mesaj.

shutdown -s -t 1500 -c “System error: apuca-te de treaba!”

PUNE-I CALCULATORUL IN MODUL “HIGH CONTRAST”

Nu multa lume stie de farsa asta si nu are cum sa ramana fara efect. E poate si cel mai simplu truc pe care i-l poti face cuiva. Trebuie doar sa apesi Shift Stanga + Alt Stanga + Print Screen si ii vei trece calculatorul in modukl “High Contrast”.

INVENTEAZA MESAJE FALSE

Am lasat la urma o farsa pentru posesorii de smartphone-uri. Ce-I mai enervant decat sa vezi ca cineva iti publica mesajele? Mai ales daca sunt false? Descarca o aplicatie precum Yazzy (Android) sau foloseste un site de genul iPHonesmsgenerator.com si scrie ce-ti trece prin cap. Poti modifica ora, operatorul de telefonie si chiar aspectul. Salveaza poza si da-i share! Dar nu intrece limita! S-ar putea ca farsa sa ti se intoarca si in niciun caz n-o sa-ti placa!