“Ballmer pleaca de la Microsoft ca sa preia rolul lui Lex Luthor”, e gluma rautacioasa care circula pe net zilele astea, dupa ce CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer, si-a anuntat retragerea. Lasand gluma la o parte, actiunile Microsoft au crescut imediat dupa anunt cu 9%, in conditiile in care fondatorul Bill Gates a spus clar ca nu revine la conducerea companiei. In cei 32 de ani la carma Microsoft, Ballmer a iesit in evidenta nu atat prin deciziile sale (de multe ori neinspirate) ci mai degraba prin discursurile exuberante. Cei de la Laptopmag au facut o selectie a momentelor de neuitat.

De la reclama pentru Windows 1.0 si pana la celebra gluma “The Air is too heavy”, acestea sunt cele mai tari Ballmer-isme:

RECLAMA WINDOWS 1.0

Inca de la prima lui aparitie, Ballmer a reusit sa-i lase pe toti cu gura cascata. Se intampla in urma cu 25 de ani, pe vremea cand inca mai era posibil sa-i contactezi direct pe sefii Microsoft. Ballmer avea mai mult talent decat un vanzator entuziast de masini, al carui stil il adoptase si promitea un sistem de operare fabulos, cu Windows Paint si o copie gratuita a jocului Reversi. Totul, pentru doar 99 de dolari.

PARODIA PARODIEI: O NOAPTE LA ROXBURY

Ballmer l-a convins Bill Gates sa joace alaturi de el intr-o parodie a celebrelor scene din “A Night at the Roxbury”. Momentul in care cei doi sefi Microsoft dau din cap pe ritmurile lui Haddaway e nepretuit!

PROGRAMATORI, PROGRAMATORI, PROGRAMATORI

Niciun alt discurs n-a fost mai faimos decat celebrul “Developers, developers, developers”. A fost speech-ul care l-a facut pe Ballmer sa transpire mai rau ca niciodata. Ballmer a repetat cuvantul de 16 ori, in timpul prezentarii care aniversa 25 de ani de Microsoft.

DANSUL MAIMUTEI

Nici macar Michael Jackson cu al sau Moonwalk nu s-ar fi putut compara cu dansul lui Ballmer de la aniversarea a 25 de ani de Microsoft. Ballmer s-a simtit atat de inspirat de melodia Gloriei Estefan incat a inceput sa topaie ca o maimuta si sa strige “Iubesc compania asta!”

PRIMA RECLAMA PENTRU WINDOWS XP

De parca adrenalina emisa la reclama Windows 1.0 n-ar fi fost de ajuns, Ballmer a trecut la un alt nivel in cazul XP, despre care exclama “Ma da pe spate!”

IPHONE NU ARE TASTATURA?

Ballmer a fost primul sef mare care s-a grabit sa subestimeze iPhone-ul. A ras de creatia lui Jobs in 2007, spunand ca nu vede cum ar fi posibil ca un telefon de 500 de dolari, fara tastatura, sa-i atraga pe oameni.

ANDROID E DOAR PENTRU TOCILARI

Un alt Ballmerism celebru. S-a intamplat in 2011 la Summit-ul Web 2.0. Seful Microsoft a gafat atunci din nou. “Nu trebuie sa fii un expert in cibernetica, pentru a folosi Windows Phone. Dar ar cam trebui sa fii expert in computere daca vrei sa inveti sa te folosesti de un telefon cu Android. Se pare insa ca lumea e plina de astfel de experti care isi doresc mai mult sa aiba control total asupra telefoanelor lor, decat sa prefere un sistem super simplu, precum cel oferit de Microsoft”, a spus Ballmer. Spre surprinderea sa, predictia s-a dovevit adevarata.

“THE AIR IS TOO HEAVY”

Nu are acelasi farmec in romana daca am spune “aerul e prea greu”, dar ati prins ideea. In timpul unui interviu, Ballmer a observat ca jurnalistul folosea un MacBook Air. L-a intrebat direct: “Ai Vista pe el?” Dupa care a adaugat ca Air-ul respectiv e mai greu decat laptop-ul sau si ii lipsesc jumatate din caracteristicile unui PC. “Unde-i unitatea de disc?”, l-a mai intrebat Ballmer pe Guy Kawasaky, intr-un acces de ironie.