Mark Cornell a servit in Fortele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii pentru 18 ani - el si-a pierdut insa vederea in urma cu 20 de ani din cauza unei reactii rare ale sindromului Lyme. O pereche de ochelari numita eSight l-a ajutat insa sa vada pentru prima data dupa 2 decenii.

Veteranul de razboi a inceput sa planga atunci cand a vazut pentru prima data, spunandu-i iubitei lui, Yvonne, ca este frumoasa. Presedinte al Asociatiei Veteranilor Americani Nevazatori, Cornell si-a pierdut o mare parte din vedere din cauza unei muscaturi a unei capuse ce a fost netratata. Vederea lui era blurata si nu putea sa distinga vreun detaliu.

Dupa ce si-a pus insa o pereche de eSight, el si-a putut vedea pentru prima data prietenii clar. Folosind algoritmi si functii selectate precum culoarea si contrastul, ochelarii customizeaza video-ul astfel incat persoanele cu vedere slaba sa poata distinge imaginile. Semnalul video imbunatatit este transmis catre ochelari si transmis pe ecranele LED din fata ochilor purtatorului. O pereche costa aproximativ 15.000 de dolari, insa producatorul incearca sa-i ajute pe veterani si alti oameni orbi printr-o asociatie caritabila sa aiba o pereche de eSight. Din pacate, ochelarii sunt doar pentru cei care au o vedere foarte slaba, nu pentru cei care nu pot sa vada nimic.

"Mi-au dat lacrimile"
a spus Mark Cornell, vizibil emotionat, dupa ce si-a pus ochelarii.