Telegraph / Un barbat chinez a lesinat dupa un maraton de 14 zile de gaming pe internet intr-un internet cafe in Hefei, capitala provinciei Anhui. Conform celor de la Anhui Business Review, barbatul de 21 de ani, Xia, le-a cerut paramedicilor care au venit la fata locului sa-i dea calculatorul pentru a putea continua sa se joace!

Conform martorilor, barbatul le-a spus paramedicilor: "Lasati-ma in pace si dati-mi calculatorul. Vreau sa stau pe internet".

Doamna Wang, cea care face curatenie in cafenea, a spus ca l-a vazut pe barbat prabusindu-se in fata localului dupa 2 saptamani in care a fumat tigara dupa tigara, a evitat dusul si nu a mancat mai nimic.

"La ora 7 dimineata pe 3 mai, mi-a spus ca se simte putin ametit si ca nu a mai mancat de o zi si ca va pleca sa isi cumpere ceva de mancare. Nu putea sa stea singur in picioare asa ca l-am ajutat. Mirosea destul de puternic" a povestit femeia. La ora 7.30, Xia s-a prabusit in fata localului.

China are 649 de milioane de utilizatori pe internet, conform cifrelor oficiale, dar si aproximativ 24 de milioane de dependenti de internet, multi dintre acestia fiind adolescenti. Anul acesta, un tanar din provincia Jiangsu si-a taiat mana in tentativa de a scapa de adicitie!

Tao Ran, cel care conduce o clinica pentru adolescentii obsedati de internet, considera ca asemenea tactici nu vor functiona: "Ma tem ca va deveni din nou dependent".

Xia, cel care s-a prabusit in fata unui internet cafe, le-a spus reporterilor ca a fugit de acasa dupa ce a fost 'prins' de online role-playing games, inclusiv World of Warcraft. "Mi-am descoperit increderea in aceasta lume virtuala" a spus el.