O pagina de Facebook a postat un puzzle aparent simplu de rezolvat care a strans insa 1.700 de comentarii - iar o mare majoritate a celor care au incercat sa rezolve ecuatia au dat raspunsul gresit!

In acest puzzle, postat ca un grafic, exista 4 linii de calcule care arata combinatii de flori si rezultatul (pe primele 3 linii). Pe ultima dintre acestea este pus semnul de intrebare. Pare simplu insa utilizatorii au obtinut multe rezultate diferite!

De ce este atat de dificil? Pentru ca puzzle-ul are cateva trucuri prin care pacalesc utilizatorii! Si anume, desi par extrem de asemanatoare, florile de pe ultima linie sunt modificate subtil fata de cele pe liniile de mai sus!

Iata raspunsul: 81! Motivul? Floarea rosie are punctajul 20. Florea albastra cu 5 petale are punctajul 5. Doua flori galbene au 2 puncte. Pe ultima linie avem o floare galbena (1) + o floare rosie (20) * o floare albastra cu 4 petale (4). Ratarea numarului de petale, de flori sau a semnului de inmultire de la ecuatia finala duc la rezultatul gresit!