Cei de la Match.com au facut un sondaj national pentru a dezvalui care sunt cele mai mari greseli digitale pentru femei si barbati. "Iata o veste buna pentru Valentine's Day - ai putea sa-ti sabotezi potentialele relatii fara sa stii" spun cei de la TIME. Vestea buna fiind, desigur, ca poti afla ce sa eviti.

Match.com a analizat comportamentul digital al 5.675 de adulti, nefiind vorba numai despre utilizatori ai site-ului. "Inotam cu totii intr-o perioada in care apar noi reguli si nimeni nu stie exact ce se intampla" spune Dr Helen Fisher, antropologist biologic care a ajutat la alcatuirea sondajului. Cu toate ca probabil poti suspecta care sunt lucrurile care strica romantismul (70% din cei intrebati au spus ca isi doresc ca persoana cu care se intalnesc sa nu tina telefonul pe masa in timpul intalnirii), altele sunt mai subtile.

Mai jos sunt cateva lucruri de evitat, indiferent daca esti intr-o relatie sau nu. Iata ce deranjeaza cel mai mult (atat pe barbati, cat si pe femei)

Folosirea gresita a Facebook-ului
- postari dramatice din punct de vedere emotional 73% (65% in cazul barbatilor, 78% in cazul femeilor)
- selfie-urile in exces 57% (46% pe barbati, 65% pe femei)
- cand ceri unui partener actual sa ii dea unfriend unui fost partener 55% (49% pe babati, 59% pe femei)

Modul in care scrii este chestionabil
Pentru barbati, cele mai enervante 3 lucruri sunt: prea multe greseri de tastare sau greseli gramaticale 36%; raspunsuri scurte precum 'k' sau 'cool' 33%; folosirea excesiva a CAPS-ului 30%. In plus, la 47% din barbati nu le place sa primeasca mesaje cand sunt la munca.
Femeile nu suporta cand un potential partener: face prea multe greseli de tastare sau greseli gramaticale 54%; pun prea multe intrebari personale 37%; dau raspunsuri scurte 37%; folosesc numai CAPS 28%.

Greselile facute pe Instagram
Barbatii spun ca cele mai enervante lucruri de pe acest site sunt: folosirea in exces a hashtagului 35%; pozele cu copii si bebelusi 24%; citate inspirationale sau proverbe 22%.
Femeile spun ca lucrurile care le displac cel mai mult sunt: pozele care arata corpul 45%; prea multe hashtaguri 41%; pozele la sala si in timpul antrenamentelor 34%; selfie-urile 26%; pozele de la petreceri 25%.

Aceste date au facut-o pe Dr Helen Fisher sa exclame entuziasmata, vazand partea plina a paharului: "Frumusetea este ca putem face noi reguli. Totul ofera libertate. Chiar e entuziasmant".